• Toll-free  888-665-8637
  • International  +1 717-220-0012
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Jon Turner
#1 Posted : Wednesday, May 25, 2016 7:17:13 PM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Well, I wanted to do a clean install of BVC2015 on a new blank host. I started with the install of BV Commerce 2015.1.1.1059 SP1 using a temporary domain. I figured it would be easier to develop the new site, import products, get it all functioning, then pull the trigger. Currently I am running BVCommerce 2013. So, I load a temporary product and here's what's happening:

http://cleatuscupsnew.co...st-Product__Test123.aspx

All hell broke loose and I don't even know where to begin. Looks like I have double navigation bar, no product description, the product reviews aren't loading, and some other unknown error on down the page. Anyone else having this problem? Should I just stick with BVC2013? I was really wanting the upgraded version to include the mobile portion, but...
Steve95
#2 Posted : Thursday, May 26, 2016 3:46:21 AM(UTC)
Steve95

Rank: Member

Joined: 4/29/2010(UTC)
Posts: 250

Thanks: 4 times
Was thanked: 11 time(s) in 10 post(s)
Hi, John

When loading the page, I encountered the double navigation bar, however after pressing refresh (F5) all the errors appear to have been resolved? Have you updated the site since your post?

Also you might want to make your test site as a closed store and change the closed page. I would make these changes encase google finds the url and starts indexing the site. This will reduce the risk of duplicate content and SEO penalties etc. once you have your live site running on your none temporary domain.

As for sticking with 2013, personally I would encourage you to move to 2015, there are bug fixes but there also may other benefits such as SSL throughout and responsive mobile themes, both will help with your search rankings.

Edited by user Thursday, May 26, 2016 3:55:47 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Jon Turner
#3 Posted : Thursday, May 26, 2016 5:15:39 AM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Thanks for the help, but I haven't updated the site since the errors. I've used Safari and Google Chrome and still see the errors. Double nav bars, no product description, no product review, and another unknown content error down the page. How did you get them to resolve?
Steve95
#4 Posted : Thursday, May 26, 2016 8:35:49 AM(UTC)
Steve95

Rank: Member

Joined: 4/29/2010(UTC)
Posts: 250

Thanks: 4 times
Was thanked: 11 time(s) in 10 post(s)
Ah I may have clicked on a link as those double navbars only appear in the test products? It looks like these products are in more than one category? Where all other products are in a single category which do not seem to have the issue.

Could you try removing the Test products form one of their categories, and see if the situation is resolved? If so then you will have to look into the category template you are using.
Jon Turner
#5 Posted : Thursday, May 26, 2016 8:48:25 AM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
This appears to be a browser issue. Works fine in IE on a windows machine. Not good on Chrome using a windows machine. Try it yourself on this product:

http://cleatuscupsnew.co...ler-USCG__BC02-CG01.aspx
Jon Turner
#6 Posted : Thursday, May 26, 2016 8:49:31 AM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Also, same problem on an iphone using the mobile version.
Aaron
#7 Posted : Thursday, May 26, 2016 9:41:55 AM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
There are a few things happening here. Let's start with the second page displaying inside your main page. I've seen that before, but I don't recall the root cause. It's happening because of a server error (the page that's rendering inside your page is the error page). You should be able to see the actual error in the Audit Log. Alternately you could disable custom errors (set <customErrors mode="Off">) in your Web.config file which should cause the error to display rather than the custom error page.
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Jon Turner
#8 Posted : Thursday, May 26, 2016 10:35:13 AM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Here's what the audit log is displaying:

System error

The DefaultButton of 'ProductControlsPanel' must be the ID of a control of type IButtonControl.
Aaron
#9 Posted : Friday, May 27, 2016 9:49:00 AM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
Thanks, Jon. What version of Windows Server is your site running on?
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Aaron
#10 Posted : Friday, May 27, 2016 9:52:50 AM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
Also, which product template are you using?
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Jon Turner
#11 Posted : Friday, May 27, 2016 2:28:50 PM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Windows Server 2003

BVC2013
Aaron
#12 Posted : Friday, May 27, 2016 2:53:39 PM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
Originally Posted by: Jon Turner Go to Quoted Post
Windows Server 2003


I believe that's the problem. I found the support ticket where another merchant was getting that error message, and when they tried Windows Server 2008 the problem disappeared. You could also try Windows Server 2012.
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Jon Turner
#13 Posted : Friday, May 27, 2016 2:57:30 PM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
I have a BVC2013 store currently running on the same server with no problems, www.cleatuscups.com. Are we sure this is the problem? This will be a problem for me if it is, trying to convince Appliedi to move me to another server.
Aaron
#14 Posted : Friday, May 27, 2016 3:18:34 PM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
We've only ever seen this problem once before and changing servers resolved it. We know that 2013 works on Windows Server 2003 as we had tested it prior to release. The 2015 releases were never tested for Windows Server 2003 compatibility; Windows Server 2008 R2 or above has been the recommended requirement.
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Aaron
#15 Posted : Friday, May 27, 2016 3:20:23 PM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
There's really no reason that you should be running Windows Server 2003. Microsoft ended support for it almost a year ago (and I believe that date was extended from what they had originally said).
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Jon Turner
#16 Posted : Friday, May 27, 2016 3:22:15 PM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Ok. Thanks for the update. Good thing I didn't try to upgrade my current BVC2013 site or it would've been a waste of efforts. Will BVC2013 work on the newer server or is it only 2003?
Aaron
#17 Posted : Friday, May 27, 2016 3:23:25 PM(UTC)
Aaron

Rank: Administration

Joined: 4/2/2004(UTC)
Posts: 2,355
United States
Location: Hummelstown, PA

Thanks: 6 times
Was thanked: 158 time(s) in 153 post(s)
Originally Posted by: Jon Turner Go to Quoted Post
Will BVC2013 work on the newer server or is it only 2003?


Yes, it will work on a newer server.
Aaron Sherrick
BV Commerce
Toll-free 888-665-8637 - Int'l +1 717-220-0012
Jon Turner
#18 Posted : Friday, May 27, 2016 3:27:40 PM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Ok, I've reached out to Appliedi.net about moving it. Let's see what happens.
Jon Turner
#19 Posted : Tuesday, May 31, 2016 11:01:05 AM(UTC)
Jon Turner

Rank: Member

Joined: 10/2/2014(UTC)
Posts: 46

Thanks: 2 times
Moving to the new server corrected the errors. Thanks everyone for the feedback.
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

©2021 Develisys. All rights reserved.
  • Toll-free  888-665-8637
  • International  +1 717-220-0012